top of page

Benefiti Reikija

Svaka pozitivna promena koja nam se može dogoditi i kojoj težimo može proizaći ili biti podstaknuta upotrebom Reikija.
Promene tokom praktikovanja Reikija se odvijaju na svim nivoima našeg bića, kao i u svim sferama života. Reiki uvek ide do uzroka problema i isceljuje ga čak i kada nismo svesni njegovog postojanja. Upravo to i jeste jedna od njegovih najlepših karakteristika. Reiki nas vodi ka uravnoteženosti, harmoniji i vraća nas sebi, odnosno našoj pravoj prirodi.
 
Nije moguće nabrojati sve benefite Reikija, jer su zaista mnogobrojni, ali je važno predstaviti makar neke od njih.
Reiki nas isceljuje i pomaže nam na mnogo načina:


- podstiče i ubrzava našu prirodnu moć isceljivanja
- smanjuje stres
- povećava imunitet
- eliminiše toksine i druge štetne materije iz našeg organizma
- ubrzava delovanje lekova, medikamenata i drugih terapija
- produžuje životni vek i generalno podmlađuje
- umanjuje bolove
- poboljšava funkcionisanje mozga
- izoštrava naša čula
- unapređuje san
- podiže naš nivo svesti
- pojačava intuiciju
- harmonizuje emocije i odnose sa drugim ljudima i okolinom
- ubrzava oslobađanje od loših i štetnih navika
- razvija naše pozitivne emocije: ljubav, samilost, saosećanje, razumevanje
- čisti namirnice koje unosimo u organizam
- pomaže nam da otkrijemo naše talente i ostvarimo naš pun potencijal
- stvara nove i povećava stare zdrave navike…
 
Treba napomenuti da je svaki efekat Reikija veoma individualan i može se manje ili više razlikovati od osobe do osobe. Razlike se ogledaju u brzini promene (kod nekih se promena dogodi odmah, dok kod drugih zahteva da prođe određeno vreme), ili pak na koliko globalnom ili lokalnom nivou u životu se promena dešava i kojim redosledom (kod nekih se promena odvije odmah u njima, a kod drugih se prvo vide promene u njihovom okruženju, a zatim u njima).  Za neke probleme je potreban jedan tretman, a za druge više. Reiki deluje veoma individualno (kao i svaka druga tehnika ili metoda),  i u zavisnosti od ličnih faktora osobe je kako će se efekti ispoljiti i koliko brzo.

benefits-of-reiki.jpg

​Lepota Reikija leži u njegovoj jednostavnoj primeni i upotrebljivosti u svakodnevnom životu, i na sve oko nas.  Reiki se sa lakoćom može raditi svima, deci, mladima, starima, zdravima i bolesnima, životinjama i biljkama, pa čak i predmetima oko nas.

Ukoliko se bavite i drugim tehnikama i veštinama (Yoga, Tai Chi, meditacija, borilačke veštine, Qigong, ples, bilo koji vid umetnosti, ili bilo šta drugo)  Reiki će vam pomoći da vaše sposobnosti unapredite i razvijete.  Takođe, Reiki je potpuno komplementaran sa bilo kojom drugom aktivnošću, kao i sa medicinskim tretmanima i procedurama.

Inicijacije u Kundalini Reiki mogu se odvijati direktno ili na daljinu, i kao i kod samih tretmana, razlike u efektivnosti, ne postoje.

bottom of page