top of page

O meni

IMG_9777_edited_edited.jpg
MARTINA LUKIĆ

Verujem u svet gde svako od nas čistog srca živi svoju svrhu i svoj pun potencijal, čime je sa lakoćom doprinos čitavom svetu!

Ako na tom putu osetite zastoje, prepreke, ili se čak i sami koji put slomite, ok je! Bila sam tamo, ustala i nastavila svoje putovanje, zašto ne bi mogli i vi?

  • Facebook
  • Instagram

 

Ja sam Martina Lukić,

Rođena sam u Kruševcu 1986., a živim u Beogradu od 2005. godine.

Čitavog života sam (na razne načine) pronalazila, tj osvetljavala segmente svog bića i pratila želje svog srca i svoj put svrhe, sa verom da oko istog mogu i drugima pomoći. 

Verovatno ste me već negde i nekada videli u raznim mojim ulogama i životnim fazama. U ulozi žene koja je u braku, u ulozi žene kojoj je pas "prvo dete", u ulozi mame, u ulozi razvedene žene, u ulozi instruktora, učitelja, terapeuta i praktičara, u ulozi tetke, ćerke, prijateljice, partnerke… ali ko sam zaista ja?

Predstaviću vam to kroz jedan događaj iz mog života, koji se dogodio pre par meseci. Partner me je odveo u prirodu, da me povuče iz grada i svih tih mojih uloga, u svoju kuću na selu. Kuću sa velikim dvorištem iza koga se proteže šuma. Njegova šuma i mesto gde se on isceljuje. Zapalio je vatru u dvorištu i pustio me da tu budem. Najpre sam samo posmatrala, disala i plakala. Pustila da ode sve što je spremno i sve ono što više nisam ja. Drugom prilikom je zapalio vatru u toj šumi… Ustala sam i kao malo dete tražila grančice i ubacivala ih u vatru i sa ushićenjem gledala kako pucketa. Sjaj u očima se pojavio.

Neki drugi put me je poveo da tražimo kristale/kamenčiće… U istoj šumi, hodali smo i povezivali se sa njom, a onda ih i našli. Mala Martina je konačno izašla i slobodno se igrala. Tražila je i vadila kamenčiće, ne brinući se da li je prljavo, mokro, bez ikakve analize… Sa takvom radošću sam bila tu. Igrala se, istraživala i pronalazila “blago”. Rekao mi je da me takvu nikada nije video. Nisam se ni ja takvom videla pre. Da imala sam lakoću i sjaj u oku kada pričam o tehnikama koje živim i radim, kada obučavam ljude ili sa njima radim, kada gledam svoju devojčicu i pričam o njoj. Ali ovako, na izgled ničim izazvano, ne. Prava Martina ispod svih svojih uloga jeste ona koja traži i istražuje, koja obožava prirodu i sve elemente. Ona kojoj oči sijaju kada iz mraka (zemlje) izvuče njen najsjajniji kamenčić. Baš zato i radim ovo što radim. Jer znam da u mraku u kom mi ljudi dođu postoji taj sjajni “kamenčić” skriveno blago koji samo oni poseduju. Njihova srž i suština koja čeka da izađe na svetlo dana. Zato volim da radim sa ljudima, jer u mraku maski koje nose u vidu trauma i uverenja, teških životnih iskustava, znam da sijaju. Njihova duša sija i čeka da joj se da pravo da bude viđena… a ljubav i prisutnost nekoga ko ne preispituje već samo pomaže proces dovodi do toga… To je moja bit i suština, u prirodi i čoveku da tragam i izvalačim te aspekte.

E to sam ja.

A ko ste vi?

Ko ste vi kada u prisustvu ljubavi izađete iz svih uloga i samo postojite?

I ne, ne govorim vam da napustite svoje uloge, već samo da se iz njih izmestite i ponovo konektujete sa sobom i svojom suštinom.

Verujte mi, onda ste i u tim odabranim ulogama svesniji i bolji, jer ste to vi, jer onda delate iz svoje suštine. A onda i one dobiju potpuno novu perspektivu i dimenziju….

Ja sam tu da vas podsetim ko ste vi zapravo, kada sklonite sve ono što mislite da morate biti… I to kroz ljubav, prisutnost i prihvatanje… pa otuda i izbor baš ovih tehnika - ThetaHealing®, Reiki, EFT…

 

Moj put svrhe je oduvek bio kroz ljubav, samo je trebalo par decenija da se to iskristališe, zaokruži i iskaže. A tim putem sam prošla razne škole, tehnike i obuke pa vam ostavljam da me i kroz to upoznate, iako to, ja lično, ne smatram značajnim samim po sebi, već samo kao stepenicu do spoznaje sebe i svog puta…

 

U gradu gde sam rođena, završila srednju medicinsku školu (medicinska sestra tehničar). Svoje školovanje i usavršavanje sam nastavila u Beogradu, gde sam završila Defektološki fakultet (2010.), čime sam postala diplomirani specijalni pedagog, i Specijalističke studije na KPA sa završnim radom na temu "Žene žrtve nasilja u partnerskim odnosima u Republici Srbiji" (2014).

Pored toga, nošena svojim željama i interesovanjima, prošla sam i instruktažu u AŽC-u za volonterski rad na SOS telefonu za žene sa traumom muškog nasilja (2012.).

Još 2007. godine sam se zainteresovala za alternativnu medicinu, kada sam i sama primila Reiki tretman. Nešto kasnije u moj život je uplovila i ThetaHealing® tehnika.

2011. godine inicirana sam u prvi stepen Reikija, od strane svoje učiteljice Vesne Tokin, a nedugo posle toga i u drugi, čime je zapravo moje putovanje u svetu alternativne medicine i počelo.

Kako mi se to jako dopalo, rado sam nastavila sa usavršavanjem kroz radionice, tretmane i nove inicijacije. 2016. godine sam postala učitelj Usui Shiki Ryoho Reiki Sistema, a nakon toga sam proširila svoje interesovanje i na druge Reiki sisteme. U duhu toga sam inicirana od više učitelja (Marijana Gabrielsen, Ole Gabrielsena, Marsi Šulman, Dušan Miškić i Ognjen Janjić), te sam danas učitelj više različitih Reiki sistema: Usui Shiki Ryoho Reiki, Kundalini Reiki, Zlatni Reiki, Originalni Reiki, Karuna Reiki i Seichim Sekhem Reiki.

Kod svoje prve učiteljice Reikija, Vesne Tokin, još 2012. godine krećem sa učenjem ThetaHealing® tehnike, čime sam postala sertifikovani ThetaHealing® praktičar. Svoja znanja redovno unapređujem kroz seminare koje i dalje pohađam i kod drugih učitelja/učiteljica: Ljiljane Perunović, Sunčice Kužilek-Pistotnik, Katarine Vuković, Gorana Karne, Anete Dimitrovski, Mark Anthony-a, kao i kod osnivačice ove sjajne tehnike – Vajane Stajbal.

Od praktičarskih ThetaHealing® seminara završila sam preko 20 seminara, sa tendencijom stalnog rasta, jer kao što ste možda i primetili, uživam u rastu i učenju svega što može biti doprinos i meni samoj i svima oko mene.

Lista završenih praktičarskih ThetaHealing® seminara je srećom poduža, ali za one zainteresovane, evo je: Osnovni DNK; Napredni DNK; Kopaj dublje; Manifestovanje i izobilje; Srodne duše; Rad sa biljkama; Rad sa životinjama; Deca duge; Intuitivna anatomija; Opraštanje, ljubav i moć; DNK 3; Oslobodite se zavisnosti, vezanosti i zaveta; Igra života; Razvoj vaših odnosa 1 - Razvoj partnerske veze; Razvoj vaših odnosa 2 - Vi i Vaš odnos sa Bogom; Razvoj vaših odnosa 3 - Vi i Vaš unutrašnji krug; Razvoj vaših odnosa 4 - Vi i Zemlja; Bolesti i poremećaji; Odnosi prema svetu; Nivoi postojanja; Theta ritmom do savršene težine i "Wealth Consciousness".

U maju 2017. godine se ostvarila i moja dugogodišnja želja, a to je da i u ovoj tehnici dobijem mogućnost podučavanja drugih. Te godine sam postala ThetaHealing® instruktor i od tada sam posvećena rastu i u tom pogledu i verujem da ću stati jedino u trenutku kada budem završila sve ponuđene seminare.

Do sada sam od instruktorskih ThetaHealing® seminara završila sledeće: Osnovni DNK; Napredni DNK; Kopaj dublje; Manifestovanje i izobilje; Srodne duše; Rad sa biljkama; Rad sa životinjama; Razvoj vaših odnosa I deo - Razvoj partnerske veze; Razvoj vaših odnosa II deo - Vi i Vaš odnos sa Bogom; Razvoj vaših odnosa III deo - Vi i vaš unutrašnji krug; Razvoj vaših odnosa IV deo - Vi i Zemlja; Intuitivna anatomija, Odnosi prema svetu; Theta ritmom do savršene težine i DNK3.

Moj kompletni profil u ThetaHealing® tehnici možete pogledati i na Vajaninom sajtu, jednostavnim klikom ovde .

Osim kroz pohađanje i održavanje seminara, usavršavam se i putem vežbaonica i rada sa ljudima.

Kako sam zaljubljenik u kristale i regresije, 2017. godine sam završila i seminar tehnike regresije i astralnih putovanja uz korišćenje kristalne rešetke: Under the Crystals - Remote Viewing of the Soul, koji je osmislila Christina E. High-Hardy.

​2014. godine počinjem polako da se bavim ovim tehnikama, gradeći iskustvo u radu sa ljudima kroz različita udruženja. A nekoliko godina kasnije (2017. godine), sa željom da sve ovo što volim i radim podignem na neki novi nivo otvaram i firmu koja se bavi obukama i konsultacijama u ovim oblastima. 

2016. godine je izdata knjiga "Tajne lične transformacije" (o 13 različitih tehnika), gde sam učestvovala kao ko-autor, pored još 13 fantastičnih ljudi, sa svojom pričom o Reikiju. 

2020. godine, zajedno sa jednom divnom ženom, mojom prijateljicom (Janom Aleksić), kreirala sam i online programe pod nazivom „Ples naše duše“. Ovi programi su namenjeni kako za rad u okviru grupe, tako i za individualni rad. Do sada smo kreirale 10 različitih programa, koji su tematski određeni (unutrašnji mir, svrha, ljubav prema sebi, poslovni uspeh itd.), a više o svemu tome možete pročitati klikom ovde.

Paralelno sa osnivanjem ovih online programa počela sam se intenzivnije zanimati i za oblast meditacije i koučinga, te sam se trudila da završim dostupne online kurseve i u tim oblastima, kako bih imala što adekvatnije znanje.

U godinama iza nas sam pisala više tekstova i bila u intervjuima, pišući o Reikiju i Theta Healing® tehnici, za nekoliko dnevnih listova i portala, kako u štampanoj, tako i online formi.

Kako volim taj oblik pisane reči, volim pisati kraće tekstove i na svom blogu, što možete videti klikom na Blog 

2023. godine završila sam i oba nivoa obuke za EFT praktičara (Tehnika emocionalne slobode), čime sam postala i deo svetske EFTMR zajednice (sertifikat je internacionalno priznat, a izdaje ga EFTMR Akademija u Londonu, jedina takva ustanova na svetu), kod svoje prijateljice Sanje Ivanović.

 

U vreme nastajanja ovog novog naziva sajta Theta Life (2021. godine), opredelila sam se baš za taj naziv jer, iako sam obožavala svaku tehniku, seminar, obuku i inicijaciju koju sam prošla, ThetaHealing® tehnika definitivno zauzima centralno mesto u mom srcu i duši i otuda i želja da se na nju malo više fokusiram, odnosno da vam nju najbliže predstavim. Kroz nju sam najviše čuda videla i najdublje procese prošla, kako svoje, tako i sa drugima, pa deo svoje svrhe nalazim upravo u tome da kroz nju budem i deo vašeg isceljenja i lične transformacije.

Nadam se da sam ovim uspela da vam makar malo približim sebe.  

 

Ukoliko vam zatreba pomoć na vašem putu spoznaje ili oslobađanja, pišite mi da taj proces prođemo zajedno. Biću tu da vas podržim i olakšam vam taj proces.

shutterstock_256232305.jpg

THETAHEALING® INSTALACIJE

Ja znam kakav je to osećaj i upravo sada živim u izobilju u svim segmentima svog života.

Ako želite ove instalacije potrebno je samo da kažete "DA"

bottom of page