top of page

ISTORIJA KARUNA REIKIJA

Karuna Reiki sistem je definisao i kreirao Vilijam Li Rand 1994. godine, ali svoje izvore Karuna Reiki vuče sa mnogih tačaka.
U početku se mislilo da je sistem kanalisan od strane Sai Babe, ali se kasnije kroz kontakt sa Sai organizacijom saznalo da to nije istina.
Prva tri simbola je kanalisala Marsi Miler 1991. Četvrti simbol (Rama) je kanalisan od strane Keli Rej Marin. U te simbole je Randa inicirao Glen Derik na jesen 1993.

william-lee-rand_orig.jpg

Vilijam Li Rand

1989. godine Rand je počeo da radi sa simbolima koji nisu bili oni iz Usui Reiki sistema, kao i sa drugim načinima inicijacije. Mnogi njegovi učenici su počli da ga pitaju o tim dodatnim simbolima sa kojima je radio. 1993. godine Rand je okupio svoje najbolje učenike da testira do tada veliki broj nakupljenih dodatnih simbola. Želeli su da utvrde koji su simboli najučinkovitiji. Tražili su vođstvo i tu su im pojavili simboli koji su imali najbolju energiju.

Takođe, tada su eksperimentisali sa novim tehnikama inicijacija, i na osnovu toga se pojavio svojevrstan način prenošenja ovog novog Reiki sistema. Sam Rand individualno nije kanalisao nijedan od Karuna Reiki simbola. 1995. je tražio vođstvo da mu se znanja o novom Reiki sistemu iskristališu i tako je Karuna Reiki dobio ime (Karuna Reiki znači Reiki Samilosti). Neki od simbola sistema se koriste i u drugim školama i Reiki učenjima, ali energija vezana za Karuna Reiki sistem je itekako svojevrsna i posebna.

21439227-883601645149430-1760934512-o.jp
bottom of page