top of page

KUNDALINI REIKI

Proteklih godina Reiki je postao veoma popularan u zemljama zapada.
Izvornim Reikijem se smatra  Tradicionalni Usui Reiki, ali su se iz njega razvili mnogi drugi „netradicionalni“ oblici.  Neki od tih oblika se temelje na sasvim drugačijem spektru energija i postulatima od Usuijevog Reikija  (dodatni simboli, drugačiji vid inicijacija, dodatni nivoi, mešanje tehnika između sebe…).  Sve ove tehnike su komplementarne jedna drugoj iako su različite, i sve se mogu raditi i uz tradicionalni Usui Reiki.
Jedan od novih „netradicionalnih“ oblika je Kundalini Reiki.

Kundalini Reiki je kreiran od strane Olea Gabrielsena koji je Majstor meditacije i koji se energetskim tehnikama bavi preko 20 godina.  Pored Kundalini Reikija Ole je kreirao i druge energetske sisteme kao što su:  Eterično kristalno isceljivanje, Originalni Reiki i Full Spectrum Healing.

Kundalini Reiki je veoma jednostavna tehnika isceljivanja, a u isto vreme veoma moćna.
Temelji se na nameri i ne zahteva duboka proučavanja, niti korišćenje zahtevnih postupaka.  Ovo je veoma siguran način buđenja Kundalini energije, koja se nalazi uspavana u predelu baze kičme u našem energetskom biću, a mi tu energiju možemo nakon inicijacije koristiti i u isceliteljske svrhe. Na ovaj način, putem Kundalini Reikija, naši energetski centri ~ čakre, otvaraju se, čiste i dovode u balans.
Ovo je jedna od retkih tehnika koja omogućava otvaranje kanala Univerzalne i energije Zemlje u isto vreme.

Kundalini Reiki je jedan od načina isceljivanja, ali i sredstvo lične transformacije koja se ogleda i u podizanju svesnosti  o promenama koje želimo u životu i pomaže pri ostvarenju naših želja i ciljeva. Kundalini Reiki nam daje hrabrost da ozdravimo, uvid u ono što želimo manifestovati,  hrabrost da preduzmemo nove korake ka onome što želimo, kao i fleksibilnost da se sve to uradi na nama svojstven način.​

Što se tiče samog fizičkog isceljivanja Kundalini Reikijem, on deluje ne na simptom, već na sam uzrok problema kao i Usui Reiki.  Svaki problem u našem životu, uključujući i fizičke probleme, ima koren u emocionalnom. A to je polje na koje Kundalini Reiki i deluje.

U verziju Kundalini Reiki 2020 su uključeni Kundalini Reiki pojačivači (boosters) koji su do sada bili izdvojeni kao posebna inicijacija, i koji umnogome pojačavaju vašu Kundalini Reiki energiju. Ova verzija donosi i mogućnost iniciranja u više stepeni odjednom bez pauze između inicijacija. Takođe, svaka verzija Kundalini Reikija koja je poslednja je jača od prethodnih zbog evoluiranja energije. Nekada je verzija pratila broj godine nastanka, ali je energija "prestigla" vreme i zbog toga je naziv 2020, kako je to osnivač Ole Gabrielsen i objasnio.

Od 2020. godine, postoji mogućnost iniciranja i u najnoviju verziju Kundalini Reikija - Kundalini Reiki Milenium, kod koga je specifično što ne postoji razdvajanje u stepene, već se Majstor/Učitelj postaje jednom inicijacijom.​

chakrabanner1.jpg
bottom of page