top of page

KUNDALINI REIKI

Proteklih godina Reiki je postao veoma popularan u zemljama zapada.
Izvornim Reikijem se smatra  Tradicionalni Usui Reiki, ali su se iz njega razvili mnogi drugi „netradicionalni“ oblici.  Neki od tih oblika se temelje na sasvim drugačijem spektru energija i postulatima od Usuijevog Reikija  (dodatni simboli, drugačiji vid inicijacija, dodatni nivoi, mešanje tehnika između sebe…).  Sve ove tehnike su komplementarne jedna drugoj iako su različite, i sve se mogu raditi i uz tradicionalni Usui Reiki.
Jedan od novih „netradicionalnih“ oblika je Kundalini Reiki.

Kundalini Reiki je kreiran od strane Olea Gabrielsena koji je Majstor meditacije i koji se energetskim tehnikama bavi preko 20 godina.  Pored Kundalini Reikija Ole je kreirao i druge energetske sisteme kao što su:  Eterično kristalno isceljivanje, Originalni Reiki i Full Spectrum Healing.

Kundalini Reiki je veoma jednostavna tehnika isceljivanja, a u isto vreme veoma moćna.
Temelji se na nameri i ne zahteva duboka proučavanja, niti korišćenje zahtevnih postupaka.  Ovo je veoma siguran način buđenja Kundalini energije, koja se nalazi uspavana u predelu baze kičme u našem energetskom biću, a mi tu energiju možemo nakon inicijacije koristiti i u isceliteljske svrhe. Na ovaj način, putem Kundalini Reikija, naši energetski centri ~ čakre, otvaraju se, čiste i dovode u balans.
Ovo je jedna od retkih tehnika koja omogućava otvaranje kanala Univerzalne i energije Zemlje u isto vreme.

Kundalini Reiki je jedan od načina isceljivanja, ali i sredstvo lične transformacije koja se ogleda i u podizanju svesnosti  o promenama koje želimo u životu i pomaže pri ostvarenju naših želja i ciljeva. Kundalini Reiki nam daje hrabrost da ozdravimo, uvid u ono što želimo manifestovati,  hrabrost da preduzmemo nove korake ka onome što želimo, kao i fleksibilnost da se sve to uradi na nama svojstven način.​

Što se tiče samog fizičkog isceljivanja Kundalini Reikijem, on deluje ne na simptom, već na sam uzrok problema kao i Usui Reiki.  Svaki problem u našem životu, uključujući i fizičke probleme, ima koren u emocionalnom. A to je polje na koje Kundalini Reiki i deluje.

Najnovija verzija Kundalini Reiki Platinum uključuje sve tri inicijacije zajedno. Više ne postoji mogućnost iniciranja po stepenima, već se Majstor/Učitelj postaje samo jednom inicijacijom.​ 

Svaka nova verzija Kundalini Reikija koja je poslednja je jača i za nijansu barem drugačija od prethodnih zbog evoluiranja energije.

chakrabanner1.jpg
bottom of page