top of page

Originalni Reiki

Originalni Reiki je moguće najjednostavniji način isceljenja koji možete naučiti.
Sistem Originalnog Reikija je kreiran 2013. od strane Olea Gabrielsena nakon 2 decenije njegovog podučavanja, iskustva i posete planini Kurama (rodno mesto tradicionalnog Usui Reikija). Ole Gabrielsen je pored Originalnog Reikija kreirao još fantastičnih tehnika isceljenja, kao što su Kundalini Reiki, Zlatni Reiki i Full Spectrum Healing.

Reiki je prvi re-ustanovio Mikao Usui po kome se on i danas zove tradicionalni Usui Reiki (Usui Shiki Ryoho Reiki). O njemu se možete informisati klikom ovde.

14522352-670833283092935-2142103306-o1.j
reiki-2.jpg

Originalni Reiki je sistem koji je najbliži tome šta je Mikao Usui radio pre nego što su se dodale određene stvari u njegov sistem. Na primer, tačno određeni položaji ruku, precizirana meditativna praksa, i Dai ko myo simbol (po priči, Mikao Usui je nakon otkrivanja Reikija silazio niz planinu i slomio nožni palac, spustio je jednostavno ruke na njega i iscelio ga, bez određenog položaja ruku, upotrebe simbola itd.).

U Originalnom Reikiju se takođe koriste simboli na II stepenu, isti oni koji se uče na II stepenu Usui Reikija, tako da ovaj sistem ne odbacuje upotrebu istih, već stavlja veći akcenat na upotrebu jasne namere onoga ko isceljuje da se isceljenje desi, pri kanalisanju Reiki energije. Samim tim, srž Originalnog Reikija je sama čista Reiki energija.

Sve sposobnosti korišćenja Reiki energije (isceljivanje direktno i na daljinu, slanje energije u prošlost ili budućnost itd), izuzev iniciranja drugih, se dobijaju na I stepenu, a svaki naredni stepen znatno pojačava energiju  i mogućnost kanalisanja iste.

Iako je sistem inspirisan Usui Reikijem, i sadrži zajedničke simbole i slične stepene inicijacija, nije isti kao Usui Reiki. Mikao Usui je svoj Reiki primio iz originalnog izvora Reiki energije i nakon toga ga je prenosio svojim učenicima. Energija Originalnog Reikija takođe dolazi iz originalnog izvora, ali zaobilazi Usuija i nasleđe učitelja, i zbog toga je ovaj sistem nazvan Originalni Reiki. 

O inicijacijama više informacija  ovde.

bottom of page