top of page
  • Writer's pictureMartina Lukić

Reiki u isceljivanju odnosa...



Postoje razne metode i tehnike koje možemo koristiti u isceljivanju naših odnosa. I sama sam u svojoj praksi koristila više njih, ali ovog puta akcenat stavljam na Reiki i kako to sa njime raditi.


Kada bi me pitali koji su nam odnosi najvažniji za isceljivanje definitivno bi moj odgovor bio - odnos sa roditeljima!

To možemo raditi na više različitih načina, odnosno možemo tome pristupiti sa više strana.


A zašto baš odnos sa roditeljima?

To je naš prvi odnos. Odnos iz koga toliko toga upijamo, usvajamo, učimo. Odnos koji nas kasnije tokom života određuje. Odnos kome se u većini tehnika vraćamo kao primarnom problemu od koje god teme da počnemo.

Odnos sa partnerom, prijateljima, odnos prema samom sebi, posao, novac, zdravlje… šta god da je početna tačka na tretmanu, najčešće je neka situacija iz detinjstva, vezana za odnos sa roditeljima početna tačka i koren toga.

Odnos roditelja međusobno, to kako ih mi vidimo, kako nas u odrastanju tretiraju, na koji način nam iskazuju ljubav, njihova prisutnost, navike, stavovi, strahovi, sve to kasnije definiše naš život.

Upravo zbog toga vrlo često pričam o značaju isceljivanja ovih odnosa.


E sada, pitanje koje Reikiste najviše zanima - kako to možemo raditi sa Reikijem?

Najpre odaberite sa kojim roditeljem ćete prvo isceljivati odnos. Različita su nam iskustva i odnosi sa majkom i ocem, pa će više efekta imati ukoliko se ta isceljivanja rade odvojeno, nego istovremeno, jer će energija biti fokusiranija, pa će i do rezultata brže doći.


Postavljanje namere je ovde ključ, pa ću se na to najviše i fokusirati i dati vam neke ideje i predloge. Za sve njih se podrazumeva da radite Reiki autotretmane, a izbor da li će to biti na daljinu ili direktno, ostavljam vama.

Meni je lično osećaj direktnog autretmana nezamenljiv, pa zato tako najčešće i radim, ali vi odaberite ono što je sa vama najviše u skladu u tom trenutku. Ukoliko se odlučite za direktni autotretman, možete raditi sve Reiki položaje, ili pustiti intuiciju da vas vodi, pa ruke staviti na mesto gde vam najviše prija.


Evo i mojih predloga:

  • Pri autotretmanu postavite nameru da se isceli odnos sa majkom/ocem.

  • Radite autotretman sa namerom da otpustite traume iz detinjstva vezane za ovaj odnos (ukoliko ste osvestili koje su, precizirajte, biće više efekta kada je namera konkretnije postavljena).

  • Postavite nameru pri autotretmanu da se isceli sve iz odnosa sa majkom/ocem što je dovelo do konkretnog problema (npr. nedostatka samopouzdanja, osećaja bezvrednosti, loših partnerskih odabira…).

  • Radite na otpuštanju osećaja vezanih za odnos sa majkom/ocem, tako što ćete najpre osvestiti kako se osećate kada na njih pomislite, pa onda postavite nameru da se te emocije otpuste.

  • Osvestite karakteristike majke/oca koje vam se ne dopadaju, koje im najviše zamerate (neodgovornost, sebičnost, neprisutnost, negativan pogled na svet, sklonost ka zavisnostima, ljubomora, zavist, nisko samopouzdanje i samopoštovanje itd.), pa postavite nameru da se to iceli kod vas i u vašoj genetskoj lozi.

  • Osvestite šta vam je u odnosu sa majkom/ocem najviše nedostajalo (nega, ljubav, prisutnost, podrška, osećaj da ste zbrinuti, zaštićeni, pohvale...) pa postavite nameru da se isceli sve što je potrebno kako biste to sada mogli da imate od drugih.

  • Fokusirajte se pri autotretmanu da osvestite koliko ste toga naučili iz ovog odnosa, kao i šta vam je dobro doneo baš takav kakav je bio.

  • Zaokružite isceljivanje odnosa radom na oproštaju, tako što ćete postaviti nameru da oprostite majci/ocu.


Za koji god način, tj. nameru pri radu da se odlučite, verujem da će vam prijati i značiti. Samo imajte na umu da ovako velike teme treba temeljno i isceljivati, pa nemojte bežati od toga da tretmane ponavljate koliko god da je potrebno, odnosno dok ne dostignete svoj cilj.


Idealno bi bilo da vežete neki broj tretmana (3, 4, 10... pa i više ukoliko osetite), radeći na istoj temi svakog ili svakog drugog dana.

Ove smernice možete koristiti i u radu sa drugima, kako biste njima pomogli, kao i u isceljivanju vaših odnosa sa drugima, naravno.


Ukoliko imate neki svoj način za koji ste primetili da vam prija i donosi promene kada je upotreba Reikija kod ovih tema u pitanju, slobodno podelite u komentaru.


Srećno Reikisti!


Volim vas,

Martina

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page